25 Kasım 2010 Perşembe

RESİM FORMATLARI

BMP (Bitmap): En temel resim formatıdır. MSWindows
üzerinde BMP 16 ya da daha çok renk kaydedebiliyor. Herhangi bir
sıkıştırma yapmayan oldukça hızlı görüntülenen bir formattır. Dosya boyutu çok büyük olduğu için pek fazla tercih edilmiyor.



Dosya boyutu 395 KB

GIF (Graphics Interchange Format): 256 renkten az renk barındıran imajlarda kullanılmalıdır. İyi bir sıkıştırma algoritması var
(LZW) ve görüntüleme de oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Tek dezavantajı içinde çok fazla renk barındıran fotografik resimleri kaydetmek için uygun bir format olmamasıdır. Transparanlığı destekler. "Interlaced" özelliği sayesinde katman bilgisini saklar. "Restrictive(web)" özelliği sayesinde hareketli GIF resimleri kaydedilebiliyor.



Dosya boyutu 37 KB (Görüntüde kayıpların olduğuna dikkat edin lütfen!)


JPEG (Joint Photographics Experts Group): Kullandığımız imaj 256 renkten fazlasını barındırıyorsa JPEG olarak kaydetmek uygun olur. Görüntü ve renk kalitesi mükemmeldir fakat dosya boyutu da büyüktür. Kendi içinde sıkıştırma seçenekleri mevcuttur. Görüntüde bir miktar kayıplar olacak şekilde dosya boyutu önemli ölçüde azaltılabiliyor. Transparanlığı desteklemez.



Dosya boyutu 110 KB


TIFF (Tagged Image File Format): Çok renk kullanılan imajlarda avantajlı, az renk kullanılan imajlarda dezavantajlıdır. Görüntü kalitesi iyidir. Baskı için en uygun formattır. Katman bilgisini saklar. Sıkıştırma JPEG'den daha azdır. Görüntüleme hızlıdır. Dosya boyutu yüksektir. Transparanlığı destekler.



Dosya boyutu 11,9 MB (Dosya boyutunun ne kadar yüksek olduguna dikkat edin lütfen!)

PNG (Portable Network Graphics): İçinde 256 renkten fazla renk barındıran imajları kaydetmek için kullanılabilir. PNG kalite kaybına neden olmayarak şeffaflığı destekliyor. 8 bit ve 24 bit renk desteği bulunuyor. Kayıpsız bir format olan PNG imajların boyutunu küçültürken kalitelerini etkilemiyor.İyi bir sıkıştırma seçeneği olan LZW'yi kullanıyor.



Dosya boyutu 217 KB

1 yorum:

  1. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    More than 160,000 women and men are using a easy and SECRET "water hack" to burn 2lbs each night as they sleep.

    It's painless and works with anybody.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Go get a glass and fill it up with water half full

    2) Proceed to use this proven hack

    you'll become 2lbs thinner as soon as tomorrow!

    YanıtlaSil